Tips til indretning af børneværelset

Når det kommer til boligindretning, ændrer spillereglerne sig ofte en smule, når det kommer til børneværelser. Det handler nemlig ikke om de samme ting, som når du indretter en stilren stue. Læs med her og få tips til, hvordan børneværelset skabes ud fra barnets behov og personlighed.

Tænk funktionelt i valg af møbler

Sagen med børneværelser er, at de kommer til at ændre sig med årene. Barnet bliver ældre og vil ikke længere have det samme værelse, som da de var mindre. Et godt første tip er derfor at finde møbler, hvis design og funktion kan følge barnet gennem årene, så det blot er pynteting og hobbyting, der behøves udskiftning løbende.

Et eksempel på et møbel, mange børn hurtigt vokser fra, er deres seng. Pludselig når barnet en alder, hvor en prinsesseseng eller en racerbilseng ikke er lige så sej længere. Sovesofa til børneværelset kan her være et godt bud i stedet, da den kan forholde sig forholdsvis anonym i udtrykket og nemt kan følge barnet op i teenageårene. Derudover er sovesofaer funktionelt praktiske, da de giver mere plads til leg og besøg af vennerne om dagen og kan foldes ud med plads til to om aftenen, hvis vennen overnatter. Hvis man vælger funktionelle møbler med relativt anonymt udtryk, kan man give den gas med farver, interesser og personligt udtryk på andre måder, som er både billigere og lettere at udskifte – såsom vægpynt, pyntepuder og legetøj.

Plads til fantasi og leg

Børn skal have plads til at lege, og når du indretter børneværelset, er det en god idé at have fokus på at skabe en god grobund for fantasien. Benyt barnets interesser og hobbies til valg af indretning fx med en lille krea-station, hvor man kan klippeklistre eller plads til et dukkehus eller en hule. Tag børnene med i beslutningerne om at skabe deres drømmeværelse.