Test dig selv

I de sidste to år har Covid-19 været et tæt skydække over Danmark og resten af verden. Vi har kunne følge med i medierne, hvordan antallet af smittet bare voksede og voksede, men efter to år har vi endelig fået en sommer uden restriktioner i Danmark. Derudover har det været muligt at tage ud og rejse og få nogle oplevelser igen. Men selvom vi ingen restriktioner har i Danmark, så eksisterer Covid-19 stadig, og den bliver ved med at mutere sig til nye varianter. Så hvis du føler dig sløj eller har symptomer, kan det være en god ide at tage en hjemmetest.

Hold øje med symptomer

Mange af de steder, hvor man kunne blive testet, er lukket i takt med de færre restriktioner. Men derfor kan det stadig være en god idé at holde øje med, om man skulle have symptomer, især hvis man har ældre eller sårbare i familien, som man gerne vil passe på. En hjemmetest er en simpel løsning, som man kan købe rigtig mange steder. Her vil man hurtig få et svar, og den vil vise, om man er blevet smittet med Covid-19.

En selvtest der er godkendt

Hjemmetesten fra Boson Biotech er en af de antigentests, der er godkendt til selvtest for Covid-19. Det betyder, at man ikke skal bruge et sundhedsfagligt personale til at udføre testen, men man derimod kan gøre arbejdet selv. I testen er der vedlagt en dansk brugervejledning, så man kan blive guidet gennem processen. Når man skal have en hjemmetest, er det næsepodning, hvor vatpinden føres 2,5 cm ind i næseboret. Efterfølgende vil man kunne aflæse resultatet efter 15-20 minutter. Der er vigtigt, at man læser den medfølgende brugsanvisning og vejledning grundigt inden brug. Testen er ikke 100% nøjagtig, derfor er det altid en god idé at tage en PCR-test, hvis man har mistanke om smitte.