Skal din stue være mere end bare et TV-rum?

For mange mennesker spiller stuen en vigtig rolle. Det er for mange et meget central rum i hjemmet. Det skyldes ikke mindst, at det om noget er lige netop her, at folk kan mødes. På den måde er det ofte i stuen, at barn og voksen kan se hinanden i øjnene. Det er også ofte her, at søskende kan mødes og lege. Derudover er det også det perfekte sted at invitere gæster ind at sidde. Men sandheden med mange danske stuer er dog også, at det i høj grad fungerer som et TV-rum. På den måde er det altså også naturligt at savne, at der er plads til mere end bare skærmkiggeri herinde.

Skab et samtalerum

Med lige netop dette lokale burde der jo faktisk være gode muligheder for at mødes og snakke. I sofaen kan man nemlig sætte sig ned og snakke med hinanden. Problemet er dog for mange, at sofaen står med retning mod fjernsynet.

Det er altså oplagt at flytte lidt på møblerne, hvis du vil gøre op med de vaner, der handler om at se fjernsyn.

Du kan sagtens fortsat slå dig ned på din sofa, men med et sofabord er der også plads til at spille brætspil, at drikke kaffe eller sågar at lave lektier i selskab med andre. Sådan kan stuen nemmere blive et samtalerum.

Skab mulighederne for at hygge sig

Hvis du vil nyde at opholde dig i stuen uden at se fjernsyn, kan det også være en god idé at se på, hvordan du kan skabe bedre muligheder for at hygge dig uden et tændt TV.

Nogle andre ting, som også kan skabe en god stemning, er for eksempel:

  • Brætspil
  • Musikanlæg
  • Stearinlys
  • Musikinstrumenter
  • Bøger m.m.

Det handler altså på mange måder om at finde på andre aktiviteter og at skabe en god stemning.