Sådan får du styr på dine afløb

Problemer med afløb kan være en stor byrde i hjemmet. Har du tidligere haft problemer med afløbet i enten køkkenet eller badeværelset, kender du med garanti til den frustration, som dette problem indebærer. En stoppet håndvask kan eksempelvis sætte en køkkenvask fuldstændigt ud af funktion. Et stoppet afløb i badeværelset kan påføre dit hjem nogle dyre vandskader, og det kan derfor blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke får styr på dit afløb i tide.

Men hvordan får du så styr på dine afløb? Hvordan vedligeholder du dem, og hvad skal du gøre, hvis skaden først er sket? Dette kan du blive klogere på i de følgende to afsnit af denne artikel.

Sådan løser du problemer med dit afløb

Hvis du har et stoppet afløb, er der mange ting, du kan gøre. Du kan først og fremmest prøve med kogene vand. Dette kan i nogle tilfælde opløse de propper, som er skyld i forstoppelsen. Hvis dette ikke hjælper, kan du eventuelt prøve med afløbsrens. Dette bør du dog ikke gøre for ofte, da afløbsrens kan være skadeligt for både miljøet og dine kloakrør. Det kan derfor generelt anbefales, at du kontakter en professionel, hvis du døjer med problemer i forhold til dine afløb. Det kan eksempelvis være, at det er en kloakrensning, der skal til. Under alle omstændigheder kan en professionel kloakservice hurtigt finde frem til problemet.

Sådan vedligeholder du dine afløb

Hvis du jævnligt rengør dine afløb, kan du forebygge eventuelle problemer. Dette kan du gøre ved at benytte dig af det tidligere råd med kogende vand. Hvis du bare engang hver anden uge hælder et par liter kogende vand i dit afløb, kan du forebygge fremtidige forstoppelser. Derudover bør du også minimere mængden af skidt og snavs, som kommer i dit afløb. Undgå også at der kommer store mængder af hår ned i afløbet.