Hvem er den rigtige mig?

Her kommer en tekst til dig, som ser tyve forskellige personer alt efter, hvilket spejl du ser dig selv i. Det er ikke helt løgn. Spejle gengiver godt nok det, de ser, men ligesom et kamera kan tage et dårligt billede på grund af lysindfald og vinkel, kan spejlet have nøjagtig samme effekt på dit ansigt, din krop eller dit tøj. Her kommer en lille guide til dig, som ønsker det mest optimale spejl, der fortæller sandheden.

Lysindfald

At finde et spejl er ikke så let endda. Nok vil du aldrig kunne undslippe dit eget ansigt, men selvom reflektionen ser ens ud, er rammen og omstændighederne ikke. Du kan sætte et hvilket som helst spejl op på dit badeværelse, og dit ansigt vil højst sandsynligt se nogenlunde ens ud. Dette skyldes at lyset spiller den største rolle for, hvordan dit ansigt tager sig ud. Er lampen bag dig, bliver dit ansigt skygget, og er den foran, bliver det omvendt oplyst. Derfor tyr mange til spejle med lys, når de bliver træt af deres ansigt. Et sådant spejl hjælper dig ikke kun med at spotte øjenklatterne, men også med at se pletter på tøjet eller urenheder, som ikke bliver skjult i skyggen længere.

Din værste fjende bliver din bedste ven

Nu sidder du måske og tænker; jamen, har jeg overhovedet lyst til et spejl, der viser mine fejl? Svaret er højst sandsynligt ja. Vi har alle fejl, som man lærer at leve med, og det er oftest lettere at leve med dem, hvis man kender til deres eksistens. Desuden er fejlspotteren også din bedste ven, hvis du skal lægge makeup eller sætte hår. Det er meget mere optimalt end at skulle gætte sig frem til, hvor øjenvipperne er. Så før du gemmer dit ansigt væk i mørket, kan du overveje denne mulighed for at shine.