Guide: sådan dæmper du støjen i hjemmet

Sommetider kan hjemmet føles som kaos. Er man en stor familie med børn og kæledyr, kender man måske til dette; et rum kan føles alt for småt og lydene alt for store. Bor du ovenikøbet i en bolig med store rum, hvor der er højt til loftet, kan mange lyde føles voldsomme og give rumklang. Her er nogle gode råd til, hvordan du rent praktisk kan bringe ro ind i et støjende hjem.

Blød indretning

Mange moderne, minimalistiske boliger er fyldt med skarpe kanter og hårde overflader. Selvom dette kan være stilfuldt, er det ikke særligt lyddæmpende; tværtimod. Bringer du bløde materialer ind i dit hjem, kan du nemt og naturligt minimere støj; her er det en god idé med masser af gulvtæpper, puder, bløde møbler og gardiner. Hvis du er i gang med en renovering af dit hjem, kan du endda overveje at vælge blødere byggematerialer – undgå eksempelvis at bruge fliser til gulvet. Du kan også overveje at benytte filtpuder eller anslagsdæmpere til dine møbler; dermed bliver lyden af en stol der trækkes hen over gulvet hurtigt dæmpet.

Investér i akustikpaneler

Men i nogle tilfælde skal man til at tænke udover selve indretningen. Du har måske prøvet bløde gulvtæpper og puder. Eller måske vil du gerne bibeholde den minimalistiske interiør med de glatte overflader. En smart og sikker løsning er at investere i akustikpaneler til dine vægge. Du kan købe et akustikpanel hos Wallshop i forskellige træsorter og farvenuancer. Akustikpaneler behøver nemlig ikke være en forstyrrelse for øjet; der findes mange smarte og stilrene løsninger, som sikrer at panelerne integreres i æstetikken i din indretning. Eksempelvis kan der monteres knager eller forskellige slags hylder, eller du kan vælge et panel i form af en sengegavl, som kan pryde dit soveværelse. Dermed fungerer det ikke blot som støjdæmper, men også som en funktionel del af dit hjem.