Få den skønneste belægning omkring huset med flisesten

Hvis du forestiller dig det mest idylliske og hyggelige danske hjem. Hvordan ser det så ud?

Der er skråtag. En carport. Grøn græsplæne. En hæk. En smuk terrasse og rigtig mange fliser.

Vi bruger fliser til en stor del af være indretning i og omkring huset. Uden fliserne holder bilen på noget grus, der skader dækkene. Uden fliserne er dine udendørsmøbler placeret på en græsplæne, der ikke arbejder godt sammen.

Fliserne er kommet for at blive, og flisesten hjælper fliserne med at gøre deres job til perfektion.

Vidunder til byggeprojekterne

Det geniale ved fliserne er, at de virkelig nemme at holde og utrolig praktiske. Vælger du de rigtige, er der også virkelig smukke.

Et problem kan dog være at lægge dem. Det sker ikke lige på en dag – medmindre i har mange hænder. Det kræver en stor del koncentration, fokus og flisesand.

Sidstnævnte er helt essentiel for, at I overhovedet vil kunne lægge stenene. Hvis ikke, hvad skal de så lægges på? Jorden?

Det er der store udfordringer med. For det første er jorden sjældent jævn nok til at det kan lade sig gøre. For det andet, hvad så når det regner og jorden rykker sig? For det tredje bliver arbejdet umådelig svært med at få alle stenene til at lægge pænt og fint – bare når I skal få dem lagt i første omgang.

Undgå nedsunket fliser

Skulle I være så heldige, at I faktisk får lagt nogle fliser på den frie jord eller anden naturlig belægning, så tillykke med det. Nu kommer udfordringer så med at få fliserne til at blive liggende der. Og arbejdet med konstant at hive græsstrå og mælkebøtter op fra flisesprækkerne.

Når det regner, så rykker jorden sig. Hvis det regner lidt, bemærker vi det sjældent. Regner det meget, bemærker vi det tydeligt, fordi haven tager sig anderledes ud efter vandet skyl. Dine fliser vil ude flisesandet være synket helt ned i den blødgjorte jord. De vil være møgbeskidte. Og ideer med at spare flisestenen vil se virkelig dum ud nu.

Indkørslen skal have stabil underbund

En anden installation i huset, hvor vi ofte ynder at bruge fliser, er indkørslen. For at indkørslen fungerer optimalt, skal det være jævnt.

Den skal ikke blot være jævn, den skal også kunne holde til, at et objekt på flere ton kører over det på daglig basis. Her er det selvfølgelig vigtig, at fliserne ligger stabilt, trygt og uden nogen form for bevægelse. Gør det ikke det. Så held og lykke med at komme ud og ind med bilen.

Flisestenen skal lægges ned under fliserne, inden I begynder at lægge fliser, så simpelt er det. Og faktisk er arbejdet med stenene virkelig simpelt. Det kræver ikke en maskine, der kan skyde brandvarm asfalt ud på jeres grund eller en stor blanding cement. Det kræver meget simpelt, at I køber nogle store sække med stenene og smider dem ud over jeres grund, der hvor fliserne skal lægge.