Bliv mere miljørigtig ved hjælp af en LCA analyse

Hvis du gerne vil sørge for større fokus på bæredygtighed, men ikke helt ved, hvordan du skal gøre det, så kan det være fornuftigt med en LCA beregning/analyse. Det kan være, at du går rundt med spørgsmålet: hvad er LCA beregning? Så bør du læse med her, da det nemlig er et godt værktøj at have kendskab til, hvis du gerne vil mindske miljøforureningen.

Hvad er dette værktøj?

LCA står får Life Cycle Assessment, hvilket groft set betyder livscyklus vurdering. Ved hjælp af denne form for beregning, vil du kunne kigge på et produkt eller tjenestes livscyklus. Dette indebærer, hvordan det er blevet skabt, hvordan du som forbruger benytter dig af produktet, og hvordan det bliver bortskaffet. Når du har brugt dette værktøj til at se på et bestemt produkts liv, så kan du vurdere, om der burde være nogle ændringer, der kan være bedre for miljøet. Det kan være, at du som forbruger skal sørge for den rette affaldssortering eller andet i den stil.

Hvordan kan denne beregning hjælpe?

Først og fremmest så kan du nu begynde at tænke over, hvilke produkter du vil købe. Hvis de bliver produceret uden et særligt fokus på bæredygtighed, så er det en dum idé at blive ved med at fortsat købe produktet. Derudover så kan du holde nogle produkter ved lige eller afskaffe det på den rigtige måde. Generelt set er denne analyse med til at hjælpe forbrugere og virksomheder, så de kan se, hvordan produkter kan blive optimeret. Det er nemlig vigtigt med et stort fokus på miljøet, og det er derfor også vigtigt, at du er opmærksom på dette, når du køber forskellige produkter. Vi har kun en planet, så dette værktøj kan du selv benytte dig af, for at blive mere miljørigtig, men du kan også foreslå det til andre.