fbpx

Blog

73063575_990475191297457_8527297304351211520_n-2

Der er formentlig ingen der kan lide en tør hals, tilstoppede bihuler og hovedpine, hvilket er symptomerne på, at du befinder dig i et dårligt indeklima. Du kan dog undgå det dårlige indeklima, ved simpelt at pynte dit hjem op med planter.

Planter er nemlig ikke kun for udsynets skyld, da de også bidrager positivt til dit indeklima. Man formoder at planter med mange blade og en stor overfalde, har den største effekt på indeklimaet. Planterne renser og ilter luften gennem deres blade. Udover at rense luften for os, så øger planter også vores produktion af glædeshormoner – så planter er altså en livslang investering og forbedring til hjemmet.

 

Hvilket planter egner sig bedst?

Der er selvfølgelig nogle planter der egner sig bedre end andre til dette formål, så derfor giver vi her 10 bud på de bedste stueplanter:

 

  • Aloe Vera:

Aloe Vera planten er kendt for sin medvirken lige fra medicin til cremer og sæbe. Denne plante anbefales at have stående i sit soveværelse, da den frigiver ilt og forbruger CO2– super smart og sundt!

 

  • Bajonetplante:

I modsætning til de fleste andre planter, frigiver Bajonetplanten, ligesom Aloe Vera planten, ilt og forbruger CO2om natten. Det er en meget sund løsning, og netop denne plante er ikke svær at holde. Den er dermed sagt næsten umulig at slå ihjel. God løsning til dig, der ikke har de mest grønne fingre!

 

  • King Of Hearts:

Planten King Of Hearts er en af de bedste planter til at fjerne ammoniak fra luften. Jorden skal holdes fugtig og skal gødes fra forår til efterår. Hold planten væk fra træk fra eventuelle vinduer!

 

  • Væddeløber:

Væddeløber er også en meget kendt plante, som er god til at rense luften i hjemmet, og bidrage til et langt bedre indeklima. Denne plante er meget nem at holde, og en god plante til dig der ikke har de mest grønne fingre.

 

  • Birkefigen/stuebirk:

Birkefigen er super effektiv til at fjerne kemiske stoffer i luften – så sundt! Perfekt plante til stuen, hvor den opfanger stoffer fra sofaen, maling og støvpartikler. Den er nem at holde – jorden skal holdes fugtig, og ellers skal den bare have gødning om sommeren.

 

  • Bostonbregne:

Bostonbregnen er utrolig god til at rense luften og tilføre positiv fugt til dit indeklima! Bostonbregnen er dog en smule mere vanskelig at holde, end de 3 sidstnævnte planter. Den skal nemlig gødes en gang om ugen i sommerperioden, hvor den skyder nye blade. Jorden skal holdes fugtig hele tiden, og den elsker at blive vandet med lunkent vand.

 

  • Guldpalme:

Guldpalmen er ikke kun exceptionel god til at fjerne kemiske stoffer, den opsamler også forskellige salte fra luften. Endnu en plante der er perfekt til stuen. Plejen af Guldpalmen er ekstrem nem; jorden skal holdes fugtig og planten skal have gødning regelmæssigt – undtagen i vinterperioden.

 

  • Fredsliljen:

Fredsliljen er endnu en plante som er virkelig god til at rejse luften for kemiske stoffer. Den har et væld af grønne lange blade som gør den super effektiv.

 

  • Krysantemum:

Krysantemum blomsten er rigtig god til at fjerne kemiske stoffer fra luften, heraf bl.a. ammoniak og benzen. Blomsten skal vandes jævnligt og gødes en gang om ugen – hvis dette gøres, har du en plante der vil bidrage positivt til dit indeklima.

 

  • Vedbend:

Vedbend planten er en klatreplante, som er ekstrem god til at rense luften. Hvis du sørger for at vande den ofte i efteråret og sommerperioden, så har du en klatreplante som vil være oplagt som stueplante. Dog skal du være opmærksom på planten ikke tåler samme mængde vand om vinteren, som i sommeren.