fbpx

Blog

6 råd til når du søger bolig-2

Det kan være svært at finde en ny bolig, som passer til lige præcis dine kriterier. Det kan tage tid at skabe sig et overblik og der er mange forskellige udlejere, som søger en lejer hurtigst muligt. Desværre kan der også være en del falske annoncer når du søger bolig og vi hos Boligudvalg vil gerne være med til at sikre, at du ikke bliver narret. Vi giver dig her 6 gode råd til når du er på jagt efter dit nye hjem.

 

Hos Boligudvalg gennemgår vi altid alle vores annoncer manuelt for at mindske falske annoncer. Dog, er vi kun mennesker og derfor opfordrer vi altid vores brugere til at være opmærksomme på svindlere, og anmelde boliger hvis noget ikke virker troværdigt.

For at mindske chancen for at du falder for en falsk annonce, giver vi dig her 6 gode råd til hvordan du bliver mere sikker under din boligsøgning.

 

6 bud til en mere sikker boligsøgning

1. Betal aldrig depositum, forudbetalt husleje eller husleje kontant. Vi anbefaler altid at du overføre beløbet over din netbank. Når du overfører midlerne over din netbank sikre du dig, da pengene kan spores og du opnår juridisk sikkerhed. Udover det, får du også bankoplysningerne på din kommende udlejer.

2. Betal aldrig via betalingstjenester du ikke kender til. Hvis du betaler ved hjælp af f.eks. Western Union, kan transaktionen ikke tilbageføres til din konto og pengene er derfor umiddelbart tabt.

3. Læs altid lejekontrakten grundigt igennem og tjek altid om det i har aftalt, stemmer over med det der står i lejekontrakten. Sørg altid for, at kontrakten er underskrevet af udlejeren. Et godt råd for os er altid få nogen du kender til også at læse kontrakten igennem. Det kan være et familiemedlem, en god ven eller noget tredje.

4. Indflytterrapporten. Husk at tjekke indflytterrapporten inden du skriver under på kontrakten og se om alt er udfyldt korrekt. Hvis du er i tvivl, så kontakt din udlejer.

5. Hvis du er i tvivl om hvem der ejer boligen, kan du tjekke hvem der er ejeren her: http://boligejer.dk/

6. Hold altid øje med prisen. Virker prisen alt for god i forhold til andre boliger i området, størrelse, stand m.m.? Så er der sikkert noget i vejen.

 

Har du den mindste mistanke om en falsk annonce eller udlejer, så er det altid vigtigt at du er kritisk og kontakter boligudvalgs kundeservice.

 

Vi hos boligudvalg.dk ønsker dig en rigtig god boligsøgning.

Du kan finde lejeboliger her.